Mag een hond mango?

Mag een hond mango?

Mango is een heerlijke en voedzame fruitsoort die niet alleen populair is onder mensen, maar ook veilig is voor je hond. Maar, zoals bij alle traktaties en dus fruit voor honden, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden voordat je jouw hond mango geeft. Mag een hond mango? Het antwoord daarop is, ja!

Hoeveel mango mag een hond eten?

Hoewel mango's gezond zijn, moeten ze niet te veel aan honden worden gegeven. Dus, mag een hond mango? Ja, maar het hoge suikergehalte kan, wanneer te veel gegeven, maagklachten veroorzaken of bijdragen aan gewichtstoename. Een paar kleine stukjes mango zijn voldoende voor de meeste honden. Start met een klein stukje om te zien hoe je hond reageert, vooral als het de eerste keer is dat hij mango probeert. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van je hond, kan een paar keer per week een klein stukje mango een gezonde toevoeging aan hun dieet zijn. Zorg er bij traktaties voor dat dit niet meer is dan 10% van de totale dagelijkse calorie inname.

Mag een hond mango en de schil eten?

Het is belangrijk om de schil van de mango te verwijderen voordat je deze aan je hond geeft. De schil kan moeilijk te verteren zijn en kan leiden tot verstikking of een verstopte darm. Bovendien kunnen sommige mango's pesticiden op de schil hebben, wat ook schadelijk kan zijn voor je hond. Zorg er altijd voor dat de mango goed gewassen en geschild is en verwijder de grote pit. Je hond zou namelijk kunnen stikken in de pit en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen van mango voor honden

Mango's bieden verschillende gezondheidsvoordelen voor honden omdat ze rijk zijn aan vitamines en mineralen. De vezels in mango kunnen helpen de darmgezondheid te ondersteunen, wat essentieel is voor een goede spijsvertering. Antioxidanten in mango, zoals vitamine C en vitamine E, kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die bijdragen aan celbeschadiging en veroudering. Vitamine A ondersteunt niet alleen de visuele (ogen) gezondheid, maar is ook belangrijk voor het behouden van een gezonde huid en vacht. Daarnaast kan het kalium in mango's een rol spelen bij het ondersteunen van een gezond hart en spierfuncties.

Voedingswaarden van mango

Hier volgt een overzicht van de voedingswaarden van mango's, gebaseerd op 100 gram van deze vrucht:

Voedingswaarde Hoeveelheid per 100 g
Calorieën 61 kcal
Eiwitten 1,1 g
Totaal vet 0.3 g
Koolhydraten 12,8 g
Vezels 1.5 g
Suikers 12.2 g
Vitamine C 36 mg
Vitamine A 0,1 mg
Vitamine E 0.9 mg
Vitamine K 0,5 µg
Kalium 190 mg

Deze voedingsstoffen maken mango een geschikte en lekkere snack voor honden, met name vanwege de vitamine A en C, die bijdragen aan een gezond immuunsysteem en een gezonde huid.

Conclusie - Mag een hond mango?

Mango is een veilige en gezonde keuze als traktatie voor honden, mits goed voorbereid en met mate gegeven. Het biedt veel verschillende voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan een gezond dieet voor je hond. Zoals met elke traktatie, is het belangrijk om eerst met een kleine hoeveelheid te beginnen en te bekijken hoe je hond erop reageert, vooral als het de eerste keer is dat ze mango proeven. Hieronder zie je nog een opsomming over welk fruit mag een hond.

Welk fruit mag een hond nog meer eten?

Terug naar blog