Complete gids over graanvrij hondenvoer

Welkom op onze uitgebreide gids over graanvrij hondenvoer, een essentieel onderdeel van een gezond dieet voor je hond. Of je nu een ervaren hondeneigenaar bent of net begint met het verzorgen van een nieuwe pup, de voeding van je hond speelt een cruciale rol in zijn welzijn en levenskwaliteit. Met de stijgende populariteit en het groeiende bewustzijn van graanvrije diĆ«ten, is het belangrijk om een goed geĆÆnformeerde keuze te maken die past bij de behoeften van je hond.

In deze gids nemen we je mee door alles wat te maken heeft met graanvrij hondenvoer, van de belangrijkste voordelen tot specifieke voedingsadviezen voor verschillende levensfasen en rassen. Je zult ontdekken waarom steeds meer hondeneigenaren kiezen voor graanvrije hondenbrokken en hoe dit de gezondheid en het geluk van hun huisdieren kan verbeteren.

Waarom graanvrij hondenvoer?

Graanvrije hondenbrokken zijn ontworpen om nauwer aan te sluiten bij de natuurlijke voedingsbehoeften van honden, die voornamelijk carnivoren zijn. Traditioneel hondenvoer bevat vaak granen zoals tarwe, mais en rijst, die voor sommige honden moeilijk verteerbaar kunnen zijn en voedselallergieƫn of -intoleranties kunnen veroorzaken. Door deze granen te vervangen door alternatieve bronnen van koolhydraten, zoals zoete aardappel of erwten, biedt graanvrij hondenvoer een meer evenwichtige voeding die kan bijdragen aan een gezonder spijsverteringsstelsel, een betere huidconditie, en een glanzendere vacht.

Deze gids over graanvrij hondenvoer bevat:

 • De voordelen van graanvrij hondenvoer
 • Voedingsbehoeften per levensfase
 • Overstappen naar een graanvrij dieet
 • VoedselallergieĆ«n en voedselintoleranties
 • Vergelijking met traditioneel hondenvoer
 • Seizoensgebonden voedingsadviezen
 • Lange termijn gezondheidsimpact
 • Specifieke dieetadviezen voor verschillende rassen
 • Functionele treats en de voordelen

Blijf lezen om te ontdekken hoe je je hond een voedingsrijk, gezond en graanvrij dieet kunt bieden dat niet alleen zijn smaakpapillen zal prikkelen, maar ook zijn gezondheid en levensduur zal bevorderen.

De voordelen van graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder onder hondeneigenaren die streven naar een optimaal dieet voor hun honden. Dit type voer sluit beter aan bij de natuurlijke voedingsbehoeften van honden, die van nature carnivoren zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het overschakelen naar een graanvrij dieet:

1. Verbeterde spijsvertering

Veel honden hebben moeite met het verteren van granen zoals tarwe, maĆÆs en rijst, die vaak in traditioneel hondenvoer voorkomen. Graanvrije hondenbrokken vervangen deze granen door alternatieve koolhydraten zoals zoete aardappel, erwten of pompoen, die gemakkelijker te verteren zijn. Dit kan leiden tot een betere spijsvertering en minder gastro-intestinale problemen zoals gasvorming, diarree en opgeblazenheid.

2. Gezondere huid en vacht

Graanvrij voer bevat vaak een hoger gehalte aan omega-3 en omega-6 vetzuren, die belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde huid en een glanzende vacht. Hondeneigenaren merken vaak een duidelijke verbetering in de vachtconditie van hun hond nadat ze zijn overgestapt op een graanvrij dieet. Dit omvat minder roos en haaruitval, en een zachtere en glanzendere vacht.

3. Energie en algehele gezondheid

Doordat graanvrij hondenvoer beter aansluit bij de evolutionaire voedingsbehoeften van de hond, kan het bijdragen aan een hoger energieniveau en verbeterde algehele gezondheid. Honden die een graanvrij dieet volgen, kunnen actiever zijn en een beter uithoudingsvermogen hebben.

4. Verminderde allergieƫn en voedselgevoeligheden

Graanvrije diƫten kunnen helpen om voedselallergieƫn en -sensitiviteiten te verminderen, vooral bij honden die gevoelig zijn voor specifieke granen. Door granen te elimineren, verkleinen deze diƫten de kans op allergische reacties, wat kan resulteren in minder jeuk en andere allergische symptomen.

5. Gewichtsbeheersing

Graanvrije hondenbrokken zijn vaak lager in lege calorieƫn en hoger in eiwitten en vezels, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing. Dit is vooral belangrijk voor honden die neigen naar overgewicht of obesitas, aangezien een gezond gewicht cruciaal is voor de algehele gezondheid.

Voedingsbehoeften per levensfase

De voedingsbehoeften van een hond veranderen naarmate hij ouder wordt. Een graanvrij dieet kan worden aangepast om aan deze veranderende behoeften te voldoen, van puppy's tot senior honden. Hieronder wordt uitgelegd hoe je het dieet van je hond kunt optimaliseren voor elke levensfase.

Puppy's

Voor puppy's is een voedzaam dieet essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling. Graanvrij hondenvoer voor puppy's is vaak rijker aan eiwitten en vetten die nodig zijn om hun energie te ondersteunen en een gezonde groei te bevorderen. Bovendien zorgt het hoge gehalte aan vetzuren zoals DHA voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Volwassen honden

Zodra honden hun volwassen grootte bereiken, moet hun dieet gericht zijn op het behouden van hun gezondheid en vitaliteit. Graanvrije hondenbrokken bieden een uitgebalanceerde mix van eiwitten, vetten en koolhydraten, die helpt om hun energieniveaus te reguleren en spiermassa te behouden. Dit type voer helpt ook om het ideale gewicht te handhaven en biedt essentiƫle voedingsstoffen voor dagelijkse activiteit en gezondheid. Ontdek hier de voedingsbehoeften van een volwassen hond.

Senior honden

Senior honden hebben specifieke voedingsbehoeften die gericht zijn op het behouden van hun gezondheid terwijl ze ouder worden. Graanvrij hondenvoer voor senior honden heeft vaak een aangepaste voedingsformule met minder calorieƫn om gewichtstoename te voorkomen, meer vezels om de spijsvertering te ondersteunen, en verhoogde niveaus van bepaalde voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren om ontsteking te verminderen en cognitieve functie te ondersteunen.

Door te kiezen voor graanvrij voer dat is afgestemd op de specifieke levensfase van je hond, kun je ervoor zorgen dat hij alle essentiƫle voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor een lang en gezond leven.

Overstappen naar een graanvrij hondenvoer dieet

Het overstappen van je hond naar een graanvrij dieet moet geleidelijk gebeuren om het spijsverteringsstelsel van je hond tijd te geven zich aan te passen. Hier volgen enkele stappen die je kunt nemen om deze overgang zo soepel mogelijk te maken:

Stap 1: Kies het juiste graanvrije hondenvoer

Selecteer een graanvrij hondenvoer dat past bij de leeftijd, het gewicht en de gezondheidstoestand van je hond. Let op de ingrediƫntenlijst om er zeker van te zijn dat het voer hoogwaardige eiwitbronnen en geen ongewenste toevoegingen bevat. Overweeg om advies te vragen aan een dierenarts of een voedingsdeskundige voor huisdieren om de beste keuze te maken.

Stap 2: Introduceer het nieuwe voer geleidelijk

Begin met het mengen van een kleine hoeveelheid graanvrij voer met het huidige voer van je hond. Een goede startverhouding is 25% nieuw voer en 75% oud voer. Houd dit gedurende enkele dagen aan en let op hoe je hond reageert.

Stap 3: Verhoog de hoeveelheid graanvrij voer

Als je hond het nieuwe voer goed verdraagt, verhoog dan geleidelijk het aandeel graanvrij voer. Verhoog elke paar dagen de hoeveelheid tot je uiteindelijk volledig bent overgeschakeld naar het graanvrije dieet. Een typisch schema zou er zo uit kunnen zien:

 • Dag 1-2: 25% graanvrij hondenvoer, 75% oud voer
 • Dag 3-4: 50% graanvrij hondenvoer, 50% oud voer
 • Dag 5-6: 75% graanvrij hondenvoer, 25% oud voer
 • Dag 7-10: 100% graanvrij hondenvoer

Stap 4: Monitor de gezondheid van je hond

Gedurende de hele overgangsperiode is het belangrijk om de gezondheid van je hond in de gaten te houden. Let op tekenen van spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken, en op veranderingen in eetlust of energieniveau. Aarzel niet om contact op te nemen met je dierenarts als je bezorgd bent over hoe je hond reageert op het nieuwe dieet.

Stap 5: Blijf consistent

Eenmaal volledig overgestapt, is het belangrijk om consistent te blijven met het graanvrije dieet om de beste resultaten te zien. Regelmatige check-ups met de dierenarts kunnen helpen verzekeren dat het dieet geschikt blijft voor de behoeften van je hond.

Voedselallergieƫn en intoleranties

Voedselallergieƫn en intoleranties kunnen een grote impact hebben op de gezondheid en het welzijn van je hond. Graanvrij hondenvoer kan een nuttige oplossing zijn voor honden die gevoelig zijn voor deze problemen. Hier volgt een uitleg over hoe graanvrije hondenbrokken kunnen helpen:

Herkennen van voedselallergieƫn en intoleranties

Voedselallergieƫn en intoleranties uiten zich vaak in symptomen zoals een jeukende huid, oorontstekingen, spijsverteringsproblemen, en chronische diarree. Als je hond dergelijke symptomen vertoont, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen die kan helpen bij het stellen van een diagnose, mogelijk door middel van een eliminatiedieet.

De rol van graanvrij hondenvoer

 1. Eliminatie van allergenen: Veel honden zijn allergisch voor de eiwitten in granen zoals tarwe, maĆÆs en soja. Door over te stappen op een graanvrij dieet, worden deze veelvoorkomende allergenen geĆ«limineerd, wat kan bijdragen aan het verminderen van allergische reacties.
 2. Verbeterde spijsvertering: Graanvrije hondenbrokken bevatten vaak alternatieve koolhydraten zoals zoete aardappel, die gemakkelijker te verteren zijn en minder waarschijnlijk spijsverteringsproblemen veroorzaken.
 3. Hoogwaardige eiwitbronnen: Graanvrij hondenvoer richt zich vaak op het verstrekken van hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen, die beter passen bij de natuurlijke voedingsbehoeften van carnivoren en minder vaak allergische reacties veroorzaken dan sommige goedkopere, op graan gebaseerde eiwitten.

Aanpak bij het overstappen

Als je overweegt om over te schakelen op een graanvrij dieet vanwege allergieƫn of intoleranties, begin dan met een geleidelijke introductie van het nieuwe voer, zoals beschreven in de paragraaf over overstappen naar een graanvrij dieet. Het is belangrijk om nauw samen te werken met je dierenarts om de voortgang te monitoren en ervoor te zorgen dat de overstap positieve effecten heeft op de gezondheid van je hond.

Vergelijking van graanvrij hondenvoer met traditioneel hondenvoer

Bij het kiezen van het juiste hondenvoer is het belangrijk om de verschillen tussen graanvrij en traditioneel hondenvoer te begrijpen. Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste verschillen en wat ze kunnen betekenen voor de gezondheid van je hond.

Voedingswaarde

 • Graanvrij hondenvoer: Dit type voer bevat vaak een hoger percentage dierlijke eiwitten en minder koolhydraten, wat dichter bij de natuurlijke voedingsbehoeften van honden ligt. Het bevat alternatieve koolhydraatbronnen zoals zoete aardappel, erwten, of pompoen, die over het algemeen gemakkelijker te verteren zijn.
 • Traditioneel hondenvoer: Vaak op basis van granen zoals tarwe, mais en rijst, die goedkopere bronnen van energie en eiwitten bieden. Deze kunnen echter moeilijker verteerbaar zijn en potentieel allergenen bevatten.

Kosten

 • Graanvrij hondenvoer: Over het algemeen duurder dan traditioneel voer vanwege de hogere kosten van de eiwitrijke ingrediĆ«nten en het ontbreken van goedkopere vulstoffen zoals granen.
 • Traditioneel hondenvoer: Meestal goedkoper en biedt een kosteneffectieve manier om je hond te voeden, hoewel het mogelijk niet de optimale mix van voedingsstoffen biedt.

Gezondheidseffecten

 • Graanvrij hondenvoer: Kan helpen bij het verminderen van voedselgerelateerde allergieĆ«n en intoleranties, bevordert een gezondere huid, een glanzendere vacht, en kan spijsverteringsproblemen verminderen.
 • Traditioneel hondenvoer: Voor sommige honden kunnen granen een bron van allergische reacties zijn, wat leidt tot chronische gezondheidsproblemen zoals huiduitslag, oorinfecties en spijsverteringsstoornissen.

Geschiktheid

 • Graanvrij hondenvoer: Zeer geschikt voor honden met specifieke voedselallergieĆ«n of -intoleranties, oudere honden die mogelijk een lager calorieĆ«ndieet nodig hebben, en rassen die gevoelig zijn voor spijsverteringsproblemen.
 • Traditioneel hondenvoer: Kan geschikt zijn voor honden zonder specifieke voedingsgevoeligheden, vooral als ze een hoge energiebehoefte hebben die snel en efficiĆ«nt moet worden vervuld.

Door deze verschillen te overwegen, kun jij als hondeneigenaar een betere beslissing nemen over welk type voer het beste past bij de behoeften van jouw hond.

Seizoensgebonden voedingsadviezen

De voedingsbehoeften van honden kunnen variƫren afhankelijk van het seizoen, vooral in regio's met grote verschillen tussen zomer en winter. Hier zijn enkele tips over hoe je het graanvrije dieet van je hond kunt aanpassen aan de seizoensgebonden veranderingen:

Zomer

 • Verhoogde hydratatie: Tijdens de warmere maanden is het essentieel om ervoor te zorgen dat je hond voldoende gehydrateerd blijft. Overweeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan vocht, zoals vers vlees en sommige soorten groenten, om de hydratatie te ondersteunen.
 • Lichtere maaltijden: Verminder de hoeveelheid zware vetten en eiwitten die moeilijker te verteren kunnen zijn als de temperaturen stijgen. Kies voor lichtere, maar voedzame opties die de energie leveren zonder te belastend te zijn.

Winter

 • CalorieĆ«n toevoegen: In koudere klimaten hebben honden mogelijk extra calorieĆ«n nodig om warm te blijven. Verhoog de porties van hoogcalorische voeding lichtjes, vooral voor honden die veel tijd buiten doorbrengen.
 • Ondersteuning van de vacht en huid: De droge winterlucht kan de huid en vacht van je hond uitdrogen. Zorg voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 en omega-6 vetzuren, die helpen om de huid gezond te houden en de vacht glanzend en vol.

Lente en herfst

 • Allergiebeheer: Veel honden ervaren seizoensgebonden allergieĆ«n, vooral in de lente en herfst. Een graanvrij dieet kan helpen allergische reacties te verminderen, aangezien het geen typische allergenen zoals tarwe of maĆÆs bevat.
 • Voorbereiding op activiteitenniveaus: In de overgangsseizoenen bereiden veel honden zich voor op verhoogde activiteit (lente) of voor de komende koudere maanden (herfst). Pas de voeding aan om te zorgen voor voldoende energie en voedingsstoffen die passen bij de veranderende activiteitenniveaus van je hond.

Deze aanpassingen helpen om het dieet van je hond het hele jaar door in balans te houden en zorgen ervoor dat hij in optimale gezondheid blijft, ongeacht het weer.

Impact van graanvrij hondenvoer op langere termijn gezondheid

Het kiezen voor graanvrij hondenvoer kan belangrijke voordelen hebben voor de gezondheid van je hond op de lange termijn. Hier zijn enkele manieren waarop een graanvrij dieet positief kan bijdragen:

1. Bevordering van een gezond gewicht

Graanvrije hondenbrokken helpen vaak bij het behouden van een gezond gewicht bij honden, omdat het meer eiwitten en minder koolhydraten bevat. Deze balans bevordert een betere stofwisseling en helpt te voorkomen dat je hond te zwaar wordt, wat weer helpt om andere gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten te vermijden.

2. Verbetering van de spijsvertering

Veel honden hebben een betere spijsvertering wanneer ze graanvrij voer eten. Zonder granen hebben ze minder last van problemen zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree, en kunnen ze voedingsstoffen beter opnemen.

3. Ondersteuning van de immuungezondheid

Graanvrij voer bevat vaak een breed scala aan groenten en fruit, die natuurlijke antioxidanten leveren. Deze antioxidanten zijn belangrijk voor het immuunsysteem van de hond en helpen om gezond te blijven en ziektes te weerstaan.

4. Verlenging van de levensduur

Hoewel direct bewijs moeilijk te vinden is, suggereren veel dierenartsen en voedingsdeskundigen dat een dieet rijk aan kwalitatieve eiwitten en vrij van onnodige vulstoffen, zoals granen, kan bijdragen aan een langer en gezonder leven voor huisdieren. Honden met een betere algemene gezondheid hebben vaak minder chronische gezondheidsproblemen.

5. Gezondere huid en vacht

De kwalitatief hoogwaardige vetten in graanvrije hondenbrokken, zoals visolie en lijnzaadolie, ondersteunen een gezonde huid en een glanzende vacht. Deze vetten leveren essentiƫle vetzuren zoals omega-3 en omega-6, die helpen huidproblemen te verminderen en zorgen voor een mooie, gezonde vacht.

Het aanbieden van een graanvrij dieet kan dus een belangrijke rol spelen in de gezondheid en het welzijn van je hond over de lange termijn.

Specifieke dieetadviezen voor verschillende rassen

Hondenrassen variƫren sterk in grootte, metabolisme en gezondheidsproblemen, wat betekent dat hun voedingsbehoeften ook kunnen verschillen. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je een graanvrij dieet kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van verschillende rassen:

1. Kleine rassen (zoals Chihuahua en Yorkshire Terrier)

 • Hoge energiebehoeften: Kleine rassen hebben vaak een sneller metabolisme dan grotere rassen en kunnen baat hebben bij een hoger calorieĆ«n dieet per kilo lichaamsgewicht.
 • Kleinere, frequente maaltijden: Om hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel) te voorkomen, kan het beter zijn om kleinere, frequente maaltijden aan te bieden.

2. Grote rassen (zoals Duitse Herder en Labrador Retriever)

 • Gezondheid van gewrichten: Grote rassen hebben vaak last van gewrichtsproblemen. DiĆ«ten rijk aan omega-3 vetzuren en geschikte supplementen zoals glucosamine kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van gewrichten.
 • Gecontroleerde groei: Puppyvoer voor grote rassen moet de juiste balans van voedingsstoffen bieden om een gezonde, geleidelijke groei te ondersteunen en problemen zoals heupdysplasie te helpen voorkomen.

3. Actieve en werkende rassen (zoals Border Collie en Siberische Husky)

 • Hoog energiegehalte: Werkende en actieve rassen hebben diĆ«ten nodig die rijk zijn aan calorieĆ«n en voedingsstoffen om hun energie te ondersteunen.
 • Hoogwaardige eiwitten: Een dieet met veel hoogwaardige eiwitten is essentieel om hun spiermassa en algehele gezondheid te onderhouden.

4. Rassen met specifieke gezondheidskwesties (zoals Franse Bulldogs en Mopshonden)

 • Aangepaste voeding: Rassen die gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen of andere specifieke gezondheidskwesties kunnen baat hebben bij specifieke dieetaanpassingen, zoals minder vet om overgewicht te voorkomen, wat ademhalingsproblemen kan verergeren.

Door rekening te houden met de unieke kenmerken en behoeften van het hondenras, kan je ervoor zorgen dat je graanvrije dieet optimaal bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn.

Functionele treats en de voordelen

Functionele treats zijn niet alleen een smakelijke traktatie voor je hond, maar bieden ook specifieke gezondheidsvoordelen. Hier is een overzicht van enkele populaire soorten functionele treats en de voordelen die ze bieden:

1. Treats voor tandverzorging

 • Voordelen: Deze treats zijn ontworpen om de opbouw van tandplak en tandsteen te verminderen en te helpen het tandvlees gezond te houden. Ze hebben vaak een specifieke vorm of textuur die helpt bij het mechanisch schoonmaken van de tanden terwijl je hond kauwt.
 • IngrediĆ«nten: Vaak verrijkt met ingrediĆ«nten zoals peterselie, munt, of actieve enzymen die helpen de mondgezondheid te bevorderen en slechte adem te bestrijden.

2. Treats voor huid en vacht

 • Voordelen: Deze treats zijn samengesteld om de huidgezondheid te ondersteunen en een glanzende vacht te bevorderen. Ze bevatten essentiĆ«le vetzuren zoals omega-3 en omega-6, die helpen om droge huid te verminderen en de vacht van je hond er op zijn best uit te laten zien.
 • IngrediĆ«nten: IngrediĆ«nten zoals visolie, lijnzaadolie of hennepolie zijn veelvoorkomende toevoegingen die rijk zijn aan deze vetzuren.

3. Kalmerende treats

 • Voordelen: Ideaal voor honden die last hebben van angst of stress, zoals tijdens onweer, vuurwerk, of reizen. Deze treats bevatten natuurlijke supplementen die helpen om je hond te ontspannen zonder de noodzaak van medicijnen.
 • IngrediĆ«nten: Veelgebruikte kalmerende ingrediĆ«nten zijn kamille, L-theanine, of CBD (cannabidiol), die bekend staan om hun ontspannende eigenschappen.

4. Treats voor spijsvertering

 • Voordelen: Deze treats helpen de spijsvertering te ondersteunen en kunnen problemen zoals diarree, constipatie en winderigheid verminderen. Ze zijn bijzonder nuttig voor honden met gevoelige magen of dieetbeperkingen.
 • IngrediĆ«nten: Vaak verrijkt met vezels, probiotica, of prebiotica die helpen de darmgezondheid te ondersteunen en een gezonde darmflora te bevorderen.

Deze functionele treats kunnen een handige en effectieve manier zijn om bepaalde aspecten van de gezondheid van je hond te ondersteunen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van een smakelijke snack.

Samenvatting

In deze uitgebreide gids hebben we de belangrijke aspecten van een graanvrij dieet voor honden besproken, van de specifieke voordelen en voedingsbehoeften per levensfase tot de bijzondere overwegingen voor verschillende rassen en seizoenen. We hebben ook de positieve impact van graanvrij hondenvoer op de langere termijn gezondheid van je hond verkend en de extra voordelen van functionele treats toegelicht.

Graanvrij hondenvoer biedt een scala aan voordelen, zoals verbeterde spijsvertering, gezondere huid en vacht, en betere algehele gezondheid, wat het een uitstekende keuze maakt voor veel honden en hun eigenaren.

Ben je klaar om de overstap naar een graanvrij dieet voor je hond te maken? Bekijk onze producten of neem contact op met ons deskundige team voor persoonlijk advies en ontdek ons assortiment hoogwaardige graanvrije producten. Geef je hond het geschenk van een gezonder, gelukkiger leven met onze speciaal samengestelde graanvrije hondenbrokken.

Voor meer tips en informatie over de verzorging en voeding van je hond, abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op sociale media. We delen regelmatig updates, klantverhalen en speciale aanbiedingen die je niet wilt missen.

Graanvrij hondenvoer

 • Mag een hond ananas eten?

  Mag een hond ananas eten?

  Heb je je ooit afgevraagd of die sappige, zoete ananas die je zo graag eet ook gedeeld kan worden met je hond? Goed nieuws! Ananas is niet alleen een smakelijke...

  Mag een hond ananas eten?

  Heb je je ooit afgevraagd of die sappige, zoete ananas die je zo graag eet ook gedeeld kan worden met je hond? Goed nieuws! Ananas is niet alleen een smakelijke...

 • Top-20-schattige-honden

  Top 20 schattige honden

  Welkom hondenliefhebbers! Of je nu een hondenbezitter bent of gewoon geniet van het kijken naar schattige honden, deze blog is voor jou. We hebben een lijst samengesteld van de 20...

  Top 20 schattige honden

  Welkom hondenliefhebbers! Of je nu een hondenbezitter bent of gewoon geniet van het kijken naar schattige honden, deze blog is voor jou. We hebben een lijst samengesteld van de 20...

 • mag een hond mandarijn

  Mag een hond mandarijn?

  Mandarijnen zijn heerlijk zoet en sappig, wat bij veel mensen de vraag oproept of ze ook veilig zijn voor honden. In dit artikel bespreken we of honden mandarijnen kunnen eten,...

  Mag een hond mandarijn?

  Mandarijnen zijn heerlijk zoet en sappig, wat bij veel mensen de vraag oproept of ze ook veilig zijn voor honden. In dit artikel bespreken we of honden mandarijnen kunnen eten,...

1 van 3