Functionele treats en de voordelen

Functionele treats en de voordelen

Naast regulier hondenvoer kunnen functionele snacks een belangrijke rol spelen in de gezondheid en het welzijn van je hond. Deze snacks zijn ontworpen om specifieke voedings- of gezondheidsvoordelen te bieden, van het ondersteunen van de tandgezondheid tot het bevorderen van een rustige gemoedstoestand. Dit artikel doorloopt de verschillende soorten functionele snacks en de voordelen die ze bieden.

Treats voor tandverzorging

 • Voordelen: Snacks voor tandverzorging helpen tandplak en tandsteen te verminderen en ondersteunen een frisse adem.
 • Werking: Deze snacks zijn vaak ontworpen met structuren die helpen het tandvlees te masseren en de tanden schoon te schrapen terwijl je hond kauwt. Ze bevatten ingrediënten zoals natriumhexametafosfaat, dat helpt bij het verminderen van de opbouw van tandsteen.
 • Varianten: Naast de gebruikelijke tandverzorgende treats zijn er ook kauwsnacks en dental sticks die bijdragen aan de dagelijkse mondverzorging van je hond.

Meer informatie over de tandverzoring treats.

Treats voor huid en vacht

 • Voordelen: Deze snacks bevorderen een gezonde huid en een glanzende vacht.
 • Ingrediënten: Rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren, bevatten ze vaak ingrediënten zoals visolie en lijnzaadolie, die ontstekingen verminderen en huidcellen voeden.
 • Varianten: Functionele kauwsnacks voor huid en vacht zijn beschikbaar, die helpen de huid van binnenuit te voeden en te hydrateren, wat resulteert in een zichtbaar gezondere vacht.

Meer informatie over de huid en vacht treats.

Kalmerende treats

 • Voordelen: Deze snacks zijn ontworpen om angst te verminderen en kalmte te bevorderen in stressvolle situaties.
 • Ingrediënten: Bevatten natuurlijke kalmerende middelen zoals L-theanine, valeriaanwortel, of CBD, die bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.
 • Varianten: Naast kalmerende treats zijn er ook ontspannende kauwsnacks die dezelfde voordelen bieden en helpen om stress en angst bij je hond te beheersen.

Meer informatie over de kalmerende treats.

Treats voor spijsvertering

 • Voordelen: Ondersteunen een gezonde spijsvertering en helpen bij het beheersen van problemen zoals diarree en constipatie.
 • Ingrediënten: Verrijkt met vezels, probiotica, of prebiotica die de darmgezondheid bevorderen en een gezonde darmflora ondersteunen.
 • Varianten: Er zijn diverse spijsverteringsbevorderende kauwsnacks die functionele ingrediënten bevatten om de darmgezondheid te optimaliseren.

Meer informatie over de spijsvertering treats.

Kiezen van de juiste functionele snacks

Bij het selecteren van de juiste functionele snacks voor je hond, is het belangrijk rekening te houden met zijn leeftijd, grootte, en specifieke gezondheidsbehoeften. Zorg ervoor dat de snacks die je kiest, geen bestaande aandoeningen verergeren en bijdragen aan de algehele gezondheid van je hond.

Optimaal gebruik van functionele snacks: Tips voor hondeneigenaren

Bij het kiezen van de juiste functionele snacks voor je hond is het essentieel om rekening te houden met zijn leeftijd, grootte en specifieke gezondheidsbehoeften. Het is belangrijk dat de geselecteerde snacks geen bestaande aandoeningen verergeren en actief bijdragen aan de algehele gezondheid van je hond. Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid snacks af te stemmen op de behoefte van je hond; functionele snacks moeten met mate worden gegeven als onderdeel van een gebalanceerd dieet, bijvoorbeeld een dieet dat bestaat uit graanvrij hondenvoer. Vergeet niet om de calorieën van de snacks op te nemen in de dagelijkse voedingsinname van je hond om overvoeding te voorkomen, zodat je de voordelen maximaliseert zonder het risico op gewichtstoename.

Ontdek ons uitgebreide assortiment functionele snacks die niet alleen smakelijk zijn, maar ook de gezondheid en het welzijn van je hond ondersteunen. Bezoek onze website voor meer informatie en bestel direct om je hond de extra zorg te geven die hij verdient.

Terug naar blog