Het verschil tussen gewone en graanvrije hondenbrokken

Het verschil tussen gewone en graanvrije hondenbrokken

Als eigenaar van een hond is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken als het gaat om voeding. Er zijn talloze opties op de markt, waaronder gewone hondenbrokken en graanvrije hondenbrokken. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee opties? En welke is het beste voor jouw hond? In deze blog leggen we het verschil uit tussen gewone hondenbrokken en graanvrije hondenbrokken, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor de voeding van je hond.

Wat zijn gewone hondenbrokken?

Gewone hondenbrokken zijn de meest voorkomende vorm van droge hondenvoeding. Ze worden gemaakt van een mengsel van verschillende granen, meestal rijst, maïs en/of gerst, als basisingrediënten. Daarnaast bevatten ze ook vlees- of vismeel, vetten, vitaminen en mineralen. Gewone hondenbrokken zijn een complete voeding, wat betekent dat ze alle voedingsstoffen bevatten die een hond nodig heeft om gezond te blijven.

Wat zijn graanvrije hondenbrokken?

Graanvrije hondenbrokken, zoals de naam al doet vermoeden, bevatten geen granen. In plaats daarvan worden ze gemaakt van vlees- of vismeel, groenten en aardappelen als basisingrediënten. Ze bevatten ook vetten, vitaminen en mineralen, net als gewone hondenbrokken. Graanvrije hondenbrokken zijn ook een complete voeding en bevatten alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft.

Wat is het verschil tussen gewone en graanvrije hondenbrokken?

Het grootste verschil tussen gewone en graanvrije hondenbrokken is de aanwezigheid van granen. Gewone hondenbrokken bevatten granen als basisingrediënten, terwijl graanvrije hondenbrokken dat niet doen. Dit betekent dat graanvrije hondenbrokken een andere voedingswaarde hebben dan gewone hondenbrokken.

Een ander belangrijk verschil is de aanwezigheid van gluten in granen. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Sommige honden zijn gevoelig voor gluten en kunnen problemen ontwikkelen als ze te veel ervan binnenkrijgen.

Terug naar blog