De 10 grootste hondenrassen ter wereld

De 10 grootste hondenrassen ter wereld

Als hondenliefhebber ben je vast wel bekend met verschillende hondenrassen. Sommige rassen zijn klein en schattig, terwijl andere rassen juist groot en imposant zijn. In deze blogpost gaan we het hebben over de 10 grootste hondenrassen ter wereld. Deze reuzen onder de honden kunnen indrukwekkend zijn qua formaat, maar ze staan ook bekend om hun vriendelijke karakter en loyaliteit.

1. Sint Bernard

De Sint Bernard is een van de bekendste grote hondenrassen ter wereld. Ze staan vooral bekend om hun reddingswerk in de Alpen. Deze reuzen hebben een rustig en geduldig karakter, waardoor ze uitstekende gezelschapshonden zijn. Ze hebben echter wel veel beweging nodig vanwege hun formaat.

De 10 grootste hondenrassen - Sint bernard

2. Engelse Mastiff 

De Engelse Mastiff is een enorm ras met een krachtige bouw. Ondanks hun imposante uiterlijk zijn ze vaak zachtaardig en vriendelijk van aard. Ze kunnen echter ook beschermend zijn en hebben een goed ontwikkelde waakhondinstinct. De Engelse Mastiff heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen.

3. Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Ze hebben een slank en atletisch postuur, maar onderschatten hun grootte niet. Ondanks hun imposante gestalte zijn ze vaak vriendelijk, geduldig en rustig van aard. De Ierse Wolfshond kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

De 10 grootste hondenrassen - Ierse Wolfshond

4. Duitse Dog

De Duitse Dog, ook wel bekend als de Deense Dog, is een van de grootste hondenrassen ter wereld. Ze hebben een krachtige bouw met sterke spieren. Ondanks hun formaat zijn ze vriendelijk, zachtaardig en aanhankelijk tegenover hun eigenaar. Ze hebben wel wat ruimte nodig om te kunnen bewegen.

De 10 grootste hondenrassen - Duitse dog

5. Leonberger

De Leonberger is een gigantisch hondenras dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Ze staan bekend om hun dikke vacht en imposante verschijning. Deze reuzen hebben een stabiel karakter, zijn vriendelijk naar mensen toe en tolereren andere huisdieren goed.

De 10 grootste hondenrassen - Leonberger

6. Newfoundlander

De Newfoundlander is een groot en sterk hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Newfoundland, Canada. Ze staan bekend om hun waterbestendige vacht en zijn uitstekende zwemmers. Deze reuzen hebben een vriendelijk, geduldig en beschermend karakter.

7. Pyrenese Berghond

De Pyrenese Berghond is een groot en krachtig ras dat oorspronkelijk werd gefokt om vee te beschermen tegen roofdieren in de bergen. Ze hebben een dubbele vacht die goed beschermt tegen koude temperaturen. Deze reuzen zijn loyaal, aanhankelijk en beschermend ten opzichte van hun gezin.

De 10 grootste hondenrassen - Pyrenese Berghond

8. Anatolische Herder

De Anatolische Herder is een groot ras dat voornamelijk wordt gebruikt als veedrijver in Turkije. Ze hebben een robuust lichaam en zijn zeer waakzaam. Ondanks hun onafhankelijke karakter zijn ze loyaal en toegewijd aan hun gezin.

9. Kuvasz

De Kuvasz is een oud Hongaars ras dat al eeuwenlang wordt gebruikt als waakhond voor vee. Ze hebben een evenwichtig temperament en zijn intelligent, trouw en beschermend naar hun gezin toe. Deze reuzen hebben veel beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. 

10. Berner Sennen

De Berner Sennenhond is een groot en krachtig hondenras dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Ze hebben een dichte vacht die hen beschermt tegen koude temperaturen. Deze reuzen zijn vriendelijk, geduldig en goed met kinderen. Ze zijn echter gevoelig voor warm weer vanwege hun dikke vacht.

De 10 grootste hondenrassen - Berner sennen

Er zijn veel verschillende grote hondenrassen over de hele wereld, elk met hun unieke eigenschappen en temperament. Of je nu op zoek bent naar een trouwe metgezel of een beschermende waakhond, deze reuzen onder de honden kunnen aan je behoeften voldoen. Het is belangrijk om te onthouden dat grote rassen vaak meer ruimte en beweging nodig hebben dan kleinere rassen. Neem altijd de tijd om het ras grondig te onderzoeken voordat je besluit er een in huis te nemen.

 

Terug naar blog