Waarom krabben en likken honden?

Waarom krabben en likken honden?

Ontdek de relatie tussen deze gedragingen en slechte voeding.

Als trotse hondenbezitter heb je waarschijnlijk wel eens gemerkt dat je hond krabt of likt. Maar waarom doen ze dit eigenlijk? Het is belangrijk om te begrijpen dat krabben en likken natuurlijk gedrag is voor honden, maar soms kan het ook een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, zoals slechte voeding.

Krabben is een manier voor honden om jeuk en irritatie te verlichten. Ze kunnen dit doen omdat hun huid droog is, er sprake is van allergieën, parasieten aanwezig zijn of zelfs vanwege verveling of stress. Likken daarentegen kan verschillende redenen hebben, zoals het schoonmaken van hun vacht, het kalmeren van zichzelf of gewoon uit gewoonte.

Maar wat heeft dit alles te maken met voeding? Het blijkt dat veelvoorkomende allergieën bij honden veroorzaakt kunnen worden door ingrediënten in hun voeding. Een veelvoorkomend allergeen is graan. Hondenbezitters realiseren zich vaak niet dat het traditionele droogvoer vol zit met granen zoals tarwe, maïs en soja.

Graan kan bij sommige honden leiden tot spijsverteringsproblemen en allergische reacties die zich uiten in krabben en likken. Het kan de oorzaak zijn van chronische jeuk, geïrriteerde huid, oorontstekingen en andere ongemakken. Gelukkig is er een oplossing: graanvrij hondenvoer.

Graanvrije hondenbrokken zijn speciaal samengesteld om de voedingsbehoeften van honden te ondersteunen. Deze brokken bevatten natuurlijke ingrediënten zoals vlees, groenten en fruit, zonder toegevoegde granen of kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Door over te stappen op een graanvrij dieet kan je de kans op allergische reacties bij je hond verminderen en daarmee ook het krabben en likken. Je zult al snel merken dat de jeuk afneemt, de huid gezonder wordt en het gedrag van je hond verbetert.

Naast het elimineren van granen in het dieet van je hond, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Het graanvrije hondenvoer van ProfiPets is rijk aan eiwitten, vetten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid en vitaliteit.

Als verantwoordelijke hondenbezitter wil je alleen het beste. Door over te stappen op graanvrije brokken geef je niet alleen gehoor aan hun natuurlijke behoeften, maar zorg je er ook voor dat ze een optimaal niveau van comfort en welzijn ervaren.

Investeer dus in de gezondheid van je hond en maak een einde aan het krabben en likken door over te stappen op graanvrij hondenvoer. Je zult versteld staan van het verschil dat dit kan maken voor de algehele gezondheid en geluk.

Terug naar blog